یک سیاره فراخورشیدی تازه بزرگ با اقیانوس های گسترده پیدا شد

به گزارش مجله آزات وب، به نظر می رسد یک سیاره فراخورشیدی تازه کشف شده که در فاصله 100 سال نوری از زمین قرار گرفته است یا اقیانوس های گسترده اش، گزینه تازه برای مهاجرت ما باشد. البته فعلا با اندازه زیادی تخیل!

یک سیاره فراخورشیدی تازه بزرگ با اقیانوس های گسترده پیدا شد

این سیاره TOI-1452b نامیده می گردد و مقدار گیری های مقدار و جرم آن نشان داده که یک اقیانوس بسیار بزرگ روی سطح آن وجود دارد.

در شرایطی که هنوز برای ابزار نظر دقیق زود است، ما باید مشاهدات تلسکوپ فضایی جیمز وب را دنبال کنیم تا جو این سیاره فراخورشیدی را مطالعه کنیم و در خصوص ماهیت TOI-1452b مطمئن تر شویم، اما نتایج اولیه بسیار جالب است.

این کشف را تیمی از محققان به سرپرستی یک اخترشناس دانشگاه مونترال در کانادا انجام داده اند و نتایج آن را در مقاله ای که در مجله Astronomical منتشر شده است، منتشر نموده اند.

نتایج مدل سازی نشان می دهد که این سیاره مقدار تابش میانهی از ستاره مرکزی یا خورشید خود دریافت می نماید همین امر باعث شده که TOI-1452b علیرغم نزدیکی نسبی به منظومه شمسی، تا به امروز شناسایی نشده بود.

این سیاره فراخورشیدی به دور یک جفت کوتوله قرمز کم نور، که با فاصله تنها 97 واحد نجومی از هم هستند، پیدا شده. در واقع این دو ستاره آنقدر به هم نزدیک هستند که دانشمندان مشکوک هستند که دو ستاره، در واقع یکی باشند.

با این حال، تلسکوپ ویژه شکار سیاره های فراخورشیدی یا TESS به مقدار ای حساس است که با رویت فرورفتگی های منظم و ضعیفی در نور ستارگان تشخیص می دهد جسمی به طور منظم بین ما و ستاره در حال حرکت است که این همان سیاره در حال چرخش است.

در کشف نو محققان از ابزار بسیار حساس خود که برای شناسایی گذر سیاره های فراخورشیدی در رصدخانه Mont Mégantic در کانادا طراحی شده بود، استفاده کردند.

مشاهدات هر دو تلسکوپ یعنی هم تلسکو پ TESS و رصدخانه Mont Mégantic نشان داده که یک سیاره فراخورشیدی وجود دارد که به دور یکی از ستارگان دوتایی TOI-1452 می چرخد.

محققان با آنالیز مقدار نوری که ستاره از خود ساطع می نماید و زمان گردش سیاره به دور ستاره، متوجه شدند که مقدار سیاره فراخورشیدی از زمین بزرگ تر است و به مقدار 1.672 برابر زمین است، چیزی که ما آن را ابر سیاره می نامیم.

این سیاره تنها 11 روز طول می کشد تا به گرد ستاره خود بگردد، در مقایسه با ما که 365 روز طول می کشد تا به دور خورشیدمان بگردیم. با این حال، از آنجایی که ستاره در مقایسه با خورشید بسیار خنک و کم نور است،این سیاره در منطقه معتدل مداری قرار گرفته است.

اخترشناسان جرم سیاره TOI-1452b را 4.82 برابر زمین تخمین می زنند.

هنگامی که مقدار و جرم یک جسم را دارید، می توانید چگالی میانه آن را استنباط کنید. برای TOI-1452b، این چگالی 5.6 گرم بر سانتی متر مکعب است و این چگالی بسیار نزدیک به چگالی زمین 5.5 گرم بر سانتی متر مکعب است. داشتن چگالی مشابه زمین، برای جسمی که جرم بیشتری دارد، نشان می دهد که جسم از ماده کم چگالی تشکیل شده است.

پس منطفا این سیاره باید یک سیاره اقیانوسی باشد. آن ها ترکیب داخلی سیاره فراخورشیدی را مدلسازی کردند و تعیین کردند که 30 درصد جرم آن می تواند آب باشد.در مقایسه، آب کمتر از 1 درصد جرم زمین را تشکیل می دهد. به نظر می رسد ترکیب TOI-1452b به قمر های آبی اروپا در مدار با مشتری و انسلادوس در مدار زحل نزدیک تر باشد.

اما هنوز هم به طور دقیق نمی توان گفت که TOI-1452b از چه چیزی ساخته شده، اینجاست که باید از تلسکوپ جیمز وب استفاده کنیم.

از آننجا که مقداری از نور ستاره از اتمسفر سیاره فراخورشیدی عبور می نماید (در صورتی که جو آن وجود داشته باشد) جیمز وب به مقدار کافی دقت دارد تا تفاوت آن نور را تشخیص دهد تا دانشمندان بتوانند آنچه را که در جو سیاره فراخورشیدی وجود دارد آنالیز نمایند.

این تحقیق در مجله Astronomical منتشر شده.

منبع: یک پزشک
انتشار: 6 شهریور 1401 بروزرسانی: 6 شهریور 1401 گردآورنده: azatweb.ir شناسه مطلب: 2246

به "یک سیاره فراخورشیدی تازه بزرگ با اقیانوس های گسترده پیدا شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "یک سیاره فراخورشیدی تازه بزرگ با اقیانوس های گسترده پیدا شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید