تور مجازی سی و سه پل، طولانی ترین پل زاینده رود

به گزارش مجله آزات وب، سی و سه پل از جمله جاذبه های گردشگری اصفهان است که با یاری فناوری تور مجازی، امکان بازدید از آن فراهم شده است.

تور مجازی سی و سه پل، طولانی ترین پل زاینده رود

پل الله وردی خان که با نام سی و سه پل معروف است، از مشهور ترین پل های ایران به شمار می رود که در سال 1310 در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این پل، که در دوران شاه عباس اول صفوی ساخته شده، با نام های پل شاه عباس، پل جلفا، پل چهل چشمه، پل زاینده رود و پل سی و چشمه نیز شناخته می گردد.

فناوری تور مجازی به شما یاری خواهد نمود تا به صورت مجازی از این جاذبه تماشا کنید.

اگر قصد داشته باشید تا با سفر به اصفهان، بازدید حضوری از سی و سه پل را تجربه کنید، شما می توانید در خبرنگاران به سادگی به جست و جوی تور اصفهان یا هر شهر دیگری بپردازید و از میان لیست تورهای ده ها آژانس معتبر، برترین تورها را مشاهده و قیمت آن ها را مقایسه کنید و در نهایت مقرون به صرفه ترین تور به این شهر زیبا و پرخاطره را انتخاب کنید.

سی و سه پل که به دست الله وردی خان اوندیلادزه روی زاینده رود ساخته شده است، دارای 33 دهانه، 295 متر طول و 14 متر عرض است و بدین ترتیب، طولانی ترین پل روی زاینده رود به شمار می رود. هرچند که سی و سه پل از موادی مانند سنگ، آجر، ملاط ساروج و گچ ساخته شده، اما معماری آن به گونه ای است که رطوبت، دوام آن را افزایش می دهد و به همین علت، در طولانی مدت به آن آسیبی نرسیده است. هرچند در سال های اخیر، خشکسالی های زاینده رود تهدیدی برای این جاذبه گردشگری به شمار رفته، اما این مکان، همچنان به عنوان یکی از تماشای های شاخص و زیبای شهر اصفهان شناخته می گردد، و همه ساله گردشگران بسیاری از اقصی نقاط ایران و دنیا از آن تماشا می نمایند.

سی و سه پل در زمان شاه عباس دارای 40 دهانه بود، اما به مرور زمان با کشت درختان و انحراف آب، بعضی از دهانه های آن متروک شد. به همین علت، در سال 1330، به دستور مصطفی خان مستوفی، شهردار وقت اصفهان، زمین های اطراف پل آزاد شده و پس از باز کردن مجرایی برای عبور آب، دیواری در سمت شمال پل ساخته شد که بقایای آن هنوز قابل مشاهده است.

سی و سه پل در گذشته، مکانی برای برگزاری دو مراسم مهم در سال بود.

نخستین مراسم با نام جشن آبریزگان یا آب پاشان، با حضور شاه، بزرگان، شعرا، رجال و سایر مردم، در 13 تیر هر سال اجرا می شد. شرکت نمایندگان در جشن آبریزگان، این روز را با پاشیدن آب و گلاب روی یکدیگر جشن می گرفتد.

جشن دوم خاج شویان نام داشت و یکی از جشن های مسیحیت بود که در آن، پیروان این دین به مناسبت غسل تعمید حضرت مسیح و با اعتقاد بر اینکه آب در این روز مقدس شده، به درون آب های جاری رفته و شنا می کردند. این مراسم همه ساله به وسیله ارمنیان اصفهان در تاریخ 13 ژانویه یا 24 دی در کنار سی و سه پل برگزار می شده و در آن، ارامنه حق داشتند تا در میدان ابتدای پل با سایر شهروندان اصفهانی به تبادل کالا بپردازند، اما اجازه نداشتند از پل عبور نمایند.

علاوه بر نکات ذکر شده، در دو سمت سی و سه پل، 99 طاق نمای سرپوشیده وجود دارد که پیاده رویی باریک و مسقف را ایجاد نموده است. در گذشته، در این پیاده رو که از یک سمت به رودخانه و از سمتی دیگر به میانه پل مشرف است، تابلوهای نقاشی وجود داشته که امروزه اثری از آن ها باقی نمانده است.

در پایان، از شما دعوت می کنیم تا با استفاده از فناوری تور مجازی، از این شاهکار معماری دوره صفویه، تماشا کنید.

منبع: کجارو / omid360.com
انتشار: 24 آذر 1403 بروزرسانی: 24 آذر 1403 گردآورنده: azatweb.ir شناسه مطلب: 2500

به "تور مجازی سی و سه پل، طولانی ترین پل زاینده رود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تور مجازی سی و سه پل، طولانی ترین پل زاینده رود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید