4 اشتباه ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی؛ چطور رنگ ها را هماهنگ کنیم؟
به گزارش مجله آزات وب، اگر بخواهیم صادق باشیم ترکیب رنگ ها مقوله ای بسیار گسترده است. صدها رنگ با تناژهای مختلف وجود دارند به همین خاطر تعجبی ندارد اگر افراد عادی و حتی کارشناسان دکوراسیون و طراحان مد گاهی در ترکیب رنگ ها خطا می نمایند و یک ترکیب رنگی نامناسب را طراحی و اجرا می نمایند. 4 اشتباه ترکیب رنگ ها در دکوراسیون منزل که هر کسی ممکن است آن را انجام دهد را از سایت Fresh Home در مجله خبرنگاران بخوانید.
1- در انتخاب رنگ نورپردازی را در نظر نمی گیرید
چه قبول داشته باشیم یا نه، نورپردازی نقش زیادی در جلوه رنگ دکوراسیون داخلی دارد. به همین دلیل بهتر است قبل از انتخاب یک رنگ به عنوان رنگ دیوار یا رنگ اکسسوری هایی که می خواهید برای اتاق انتخاب کنید چند مورد را به عنوان نمونه انتخاب کنید و سپس این نمونه ها را در گوشه های مختلف اتاق بگذارید و ببینید که نور در طول روز چه تاثیری روی آن ها دارد و به قول معروف این رنگ ها به درد اتاق می خورند یا خیر.
در طیف های مختلف نور قطعا به این نتیجه خواهید رسید که رنگ مورد نظر در درجات مختلف نور ملایم تر، تیره تر یا حتی دارای تناژهای متفاوتی است و نسبت به آن چه پیش از این تصور می کردید زمین تا آسمان فرق دارد. به این ترتیب انتخاب رنگ مناسب برای فضایی که در نظر دارید آسان تر صورت می گیرد و در نتیجه یکی از رایج ترین اشتباهات ترکیب رنگ ها در دکوراسیون منزل یا محل کار را مرتکب نخواهید شد.
2- نادیده دریافت توازن رنگ ها
زمانی که قرار است در یک فضا مثل اتاق نشیمن یا دفتر کار چند رنگ داشته باشید پیدا کردن توازن و تعادل میان آن ها بهترین کار است. بهتر است چند نقطه را برای رنگ های جسورانه و تند و تیزتر در نظر بگیرید و چند نقطه را هم برای رنگ های ملایم و خنثی. به این ترتیب توازن و تعادل میان رنگ ها خود به خود برقرار می گردد. به نظر می رسید به بازی دریافت بیش از حد یکی از این طیف رنگ ها سبب خستگی چشم ها و یکنواختی فضا می گردد. خوشبختانه یک ترفند ساده برای انتخاب ترکیب رنگ در دکوراسیون منزل یا محل کار وجود دارد. این ترفند به قانون 10.30.60 مشهور است. در این قانون باید چند نسبت را رعایت کنید: 60 درصد رنگ پایه و اصلی که معمولا یکی از طیف های رنگی خنثی است و شامل رنگ دیوارها می گردد، 30 درصد رنگ ثانویه که یک رنگ میانه است و رنگ مبلمان و فرش ها را شامل می گردد و 10 درصد هم رنگی تند و تیز که شما دوست دارید بیشتر از سایر رنگ ها در چشم باشد و برجسته گردد. این 10 درصد معمولا رنگ اکسسوری ها، پرده و لوازم تزیینی منزل است.
3- طراحی رنگ اتاق ها به صورت جداگانه
در نگاه اول به نظر می رسد هر اتاق در منزل یا محل کار شما با توجه به کارکردی که دارد باید یک رنگ جداگانه داشته باشد. اگر چه این ایده چندان هم بد نیست اما در حقیقت برای انتخاب رنگ دکوراسیون خانه یا محل کار بهتر است در ذهن خود تمام محیط را یک فضای واحد در نظر بگیرید. به این ترتیب ایجاد توازن و تعادل در ترکیب رنگ امری ساده تر به نظر می رسد. آیا تا به حال به این مسئله فکر نموده اید که چرا خانه هایی که به عنوان مدل در مجلات تخصصی دکوراسیون می بینید منسجم و منظم به نظر می رسند؟ دلیل این امر این است که برای طراحی رنگ تمام فضاهای خانه از یک پالت رنگی منسجم و هماهنگ استفاده می گردد و در نتیجه فضای این خانه ها یکپارچه و هماهنگ به نظر می رسد. به این ترتیب به نظر می رسد برای انتخاب ترکیب رنگ در دکوراسیون باید یک پالت رنگ معین و هماهنگ داشته باشید. این را در نظر داشته باشید که رنگ تمام اتاق ها باید با هم هماهنگ باشد و یک انسجام اجمالی در تمام فضاها وجود داشته باشد.
4- توجه نکردن به کنتراست رنگ ها
وقتی می گوییم که رنگ ها باید با هم انسجام داشته باشند و هماهنگ باشند منظور این نیست که تمام اتاق ها را یک رنگ کنید. برای انتخاب رنگ فضاهای مختلف منزل باید به کنتراست و هماهنگی رنگ ها توجه کنید تا چشم خسته و روح کسل نگردد. اگر در رنگ آمیزی دکوراسیون منزل یا محل کار این اشتباه را مرتکب شده اید چندان هم جای نگرانی نیست. شما می توانید جذابیت بصری و کنتراست رنگ ها را به شیوه های مختلف خلق کنید. با استفاده از لوازم جانبی و اکسسوری های موجود در فضای دکوراسیون می توانید رنگ های چشم نواز به وجود بیاورید یا الگوی جسورانه ای به ترکیب دکوراسیون اضافه کنید.
چطور رنگ ها را با هم هماهنگ کنیم؟
برای تصمیم گیری در مورد ترکیب رنگ ها در دکوراسیون منزل بهتر است از سالن نشیمن آغاز کنید. برای رنگ سالن نشیمن بهتر است از یک رنگ خنثی بهره ببرید تا انتخاب رنگ برای سایر فضاها آسان تر گردد. رنگ های سفید، ملایم یا خنثی مثل کرم و خاکستری بهترین انتخاب ها هستند.
یک نکته مهم دیگر برای ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی منزل و محل کار این است که ترجیحا پالت رنگی خود را از طیف های شبیه هم انتخاب کنید. برای این کار در فضاهای مختلف از طیف های رنگی مشابه اما با تناژهای تیره تر و روشن تر بهره ببرید به این ترتیب از خطر هماهنگ نبودن رنگ ها با هم در امان می مانید. از طرف دیگر، اگر قصد دارید از رنگ های ملایم خنثی و سفید در اتاق های تان بهره ببرید، راهروها و راه پله بهتر است رنگی تر باشند.
اگر هم رنگ اتاق ها رنگی تر و شادتر و برجسته تر است است رنگ های سفید، بژ، خاکستری و مانند این ها هم گزینه های خوبی برای راهروها، چارچوب ها، حاشیه سقف و راه پله ها هستند و بین بخش های رنگی تر به چشم استراحت می دهند. ممکن است این رنگ ها کاملا متضاد با هم (مثلا یک رنگ خیلی تیره و یک رنگ کاملا روشن و خنثی باشند) یا اختلاف میان این رنگ ها خیلی کم باشد یعنی یک یا دو درجه تیره تر ،اما همین تفاوت هم در فضای دکوراسیون شما تاثیر فوق العاده ای دارد. نکته مهم دیگر این است که رنگ فضاها را با توجه به رنگ وسایل منزل، مبلمان، فرش ها و سایر اکسسوری های مهم منزل خود انتخاب کنید.
اگر برای انتخاب و ترکیب رنگ ها در دکوراسیون داخلی مشکل دارید و در مرحله رنگ آمیزی منزل یا محل کار خود هستید و نمی خواهید ریسک کنید بهترین کار این است که با یک کارشناس دکوراسیون و طراحی داخلی مشورت کنید.
منبع: افق کوروش