دانشمندان ناظر تولد یک سیاره شدند

به گزارش مجله آزات وب، هرچند دانشمندان پیشتر نیز می دانستند که سیارت به صورت توده های دیسک مانند ذرات، در اطراف ستارگان جوان ایجاد می شوند که با ترکیب گاز سرد و ذرات احاطه شده اند، اما تحقیقات اخیر اطلاعات تازه ای در خصوص این فرایند داده است.

دانشمندان ناظر تولد یک سیاره شدند

دانشمندان تصاویر جدیدی از آنچه میتواند تولد یک سیاره جدید باشد، به دست آورده اند. تحقیقاتی که با استفاده از تلسکوپ بزرگ رصدخانه اروپای جنوبی انجام گرفته است، یک صفحه دایره شکل یا دیسکی چرخان را نشان می دهد که از گاز و خاک متراکم تشکیل شده است.

در داخل این توده، یک ساختار مارپیچی کج وجود دارد که می تواند مشخصه ایجاد و تولد یک دنیا باشد. دانشمندان می گویند که این تحقیقات، نظارت بر فرایند تولد سیارات را ممکن نموده است و به درک ما در خصوص ایجاد هزاران سیاره خارج از منظومه شمسی یاری می نماید.

آنتونی بوکالتی، صدر این تحقیقات از رصدخانه ابزرواتوار دوُ پاری وابسته به دانشگاه پی اس ال فرانسه، می گوید: تا به امروز هزاران سیاره در خارج از منظومه شمسی شناسایی شده اند، اما داده های چندانی در خصوص نحوه به وجود آمدن آن ها در دست نیست.

هرچند دانشمندان پیشتر نیز می دانستند که سیارت به صورت توده های دیسک مانند ذرات، در اطراف ستارگان جوان ایجاد می شوند که با ترکیب گاز سرد و ذرات احاطه شده اند، اما تحقیقات اخیر اطلاعات تازه ای در خصوص این فرایند داده است.

بوکالتی می گوید: ما باید سیستم های بسیار جوان را پیگیری و نظارت کنیم تا بتوانیم درست لحظه تولد یک سیاره را ضبط کنیم.

تصاویر جدید، یک ساختار مارپیچی متشکل از ذرات و گاز را نشان می دهد که در اطراف سیاره اوریگی اِی بی، سیار های در فاصله 520 سال نوری از زمین، شکل گرفته است. این ساختار های مارپیچی که به خاطر اختلال در شکل گاز اطرافشان قابل رویت با تلسکوپ های زمین هستند، نشانه تولد یک ستاره نوزاد است.

موج ایجاد شده از چرخش سیاره به دور ستارهاش، موجب ایجاد شکل مارپیچی میشود، و کجی آن در تصاویر جدید، حاکی از اختلال های ناشی از تولد سیار های جدید است.

آن داتِری، مولف دیگر این گزارش از آزمایشگاه فیزیک فضا در بوردو فرانسه، میگوید: این کجی یا چرخش، الگوی فرضی تولد سیارات است. این چرخش به دو نردبان مارپیچی متصل است. یکی از این نردبان ها رو به داخل مدار سیاره، و دیگری رو به خارج است.

این دو در محل استقرار سیاره به هم می رسند. نردبان های مارپیچی به گاز و ذرات امکان می دهند که این دیسک را به سیاره تبدیل، و به رشد آن یاری کند.

منبع: ایندیپندنت

منبع: فرادید
انتشار: 5 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: azatweb.ir شناسه مطلب: 1153

به "دانشمندان ناظر تولد یک سیاره شدند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دانشمندان ناظر تولد یک سیاره شدند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید