فریاد شکست قطعنامه ضد ایرانی آمریکا در صدر رسانه های دنیا

به گزارش مجله آزات وب، بسیاری از رسانه های بین المللی شکست قطعنامه ضد ایرانی دولت دونالد ترامپ را منعکس نموده و آن را شکست دیگری بر سیاست های یکجانبه گرایانه دولت وی دانستند.

فریاد شکست قطعنامه ضد ایرانی آمریکا در صدر رسانه های دنیا

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، شبکه تلویزیونی سی ان ان در بازتاب شکست کاخ سفید در تمدید تحریم های ضد ایرانی در شورای امنیت سازمان ملل نوشت: شورای امنیت پیشنهاد آمریکا برای تمدید تحریم های ایران را رد کرد.

سی ان ان در ادامه بازتاب این خبر نوشت: آمریکا در حالی در شورای امنیت سازمان ملل بازنده شد که بسیاری از متحدان و همچنین کارشناسان درباره خطرات بالقوه از هم گسیختن این توافق مهم هشدار داده بودند.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید؛ ما باختیم

خبرگزاری رویترز در خبری فوری و کوتاه در بازتاب این شکست دولت ترامپ در شورای امنیت سازمان ملل گزارش داد: رابرت اوبراین مشاور امنیت کاخ سفید به صراحت گفت که ما باختیم، وی که روز آدینه با شبکه خبری فاکس نیوز مصاحبه می کرد گفت : رای اروپایی های شورای امنیت تعجب آور نبود بلکه باعث یاس بود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس: سازمان ملل قاطعانه آمریکا را مرعوب ساخت

خبرگزاری آسوشتیدپرس نیز در این باره تیتر زد: سازمان ملل قاطعانه خواسته آمریکا مبنی بر تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را مرعوب ساخت.

آسوشیتدپرس نوشت: دولت ترامپ تنها حمایت جمهوری دومنیکن را برای این خواسته خود به همراه داشت.

این رسانه آمریکایی که از اواسط قرن نوزدهم تا به امروز در عرصه خبر فعالیت دارد می نویسد: پنج قدرت جهانی، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان که همچنان خود را به توافق هسته ای ایران متعهد و پابرجا می دانند، بسیاری از دیپلمات های این کشورها درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران هشدار دادند که این موضوع می تواند منجر به خروج ایران از این توافق که آنها به آن پایبند مانده اند، گردد.

فاکس نیوز: شورای امنیت قطعنامه آمریکا درباره ایران را رد کرد

شبکه تلویزیونی فاکس نیز در بازتاب این شکست واشنگتن تیتر زد: شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه آمریکا در باره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را رد کرد.

فاکس نیوز نوشت: شورای امنیت سازمان ملل روز آدینه قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران که موعد آن در ماه اکتبر(مهر) به انتها می پذیرد؛ رد کرد، اقدامی که به نظر می رسد منتج به کوشش یکجانبه دولت ترامپ دراین زمینه علیه ایران گردد.

این رسانه آمریکایی به این موضوع اشاره نمود که میزان حداکثری مخالفت با قطعنامه پیشنهادی آمریکا در جلسه روز گذشته شورای امنیت سازمان ملل به حدی بود که روسیه و چین در مخالفت با این قطعنامه ضد ایرانی، لزومی در استفاده از حق وتو خود ندیدند.

سیبیاس نیوز: شورای امنیت با اکثریت آرا به تمدید تحریم تسلیحاتی ایران رای نداد

شبکه خبری آمریکایی سی. بی. اس نیوز نیز در پوشش این خبر نوشت: اعضای شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران با اکثریت آرا، رای نداد.

رسانه های بین المللی بخصوص رسانه های آمریکایی کوشش دولت ترامپ که به ناکامی دولت وی در شورای امنیت انجامید بعنوان برگی برنده در سیاست خارجی می توانست در موعد اندک تا زمان برگزاری انتخابات آبان ماه به کار رود، اما اکنون به یک برگ سوخته بدل شد.

بلومبرگ: بحران سیاسی؛ ترامپ اکنون بین دوست و دشمن گرفتار شد

خبرگزاری بلومبرگ نیز با پرداختن به این خبر تیتر زد: زخم شکست آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران.

بلومبرگ آنگاه می نویسد: کوشش های آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران اواخر روز گذشته اکثریت قاطع آرا رد شد و صحنه را برای یک بحران سیاسی برای آمریکا طوری چیدمان کرد که اکنون دولت ترامپ بین دوست و دشمن گرفتار آمده است.

این رسانه بین المللی که مقر آن در نیویورک و لندن واقع است؛ در ادامه عنوان می نماید؛ عرصه ای سیاسی که تنها جمهوری دومنیکن به آمریکا پیوست؛ روسیه و چین به آن پاسخ منفی دادند و سایر متحدان آمریکا نیز در برابر دولت ترامپ بی تفاوت ایستادند.

واشنگتن پست: دست رد شورای امنیت بر سیاست فشار حداکثری

واشنگتن پست در بازتاب خبر شکست آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل نوشت: واشنگتن سرافکنده، یک شکست را در شورای امنیت سازمان ملل متحمل شد.

کارول موره لو مقاله نویس این نشریه آمریکایی دراین باره می نویسد: آمریکا خجالت زده، شکستی را در شورای امنیت سازمان ملل متحمل شد.

واشنگتن پست می نویسد: آمریکا برای آنکه رای بیاورد قطعنامه پیشنهادی خود اصلاح نموده بود اما همین قطعنامه اصلاح شده هم رای نیاورد. رای گیری به صورت مجازی انجام شد؛ کنون با این نتیجه رای گیری، تحریم تسلیحاتی ایران از 18 اکتبر(27 مهر) برداشته می گردد.

واشنگتن پست در ادامه گزارش می دهد: شورای امنیت با این رای گیری در حقیقت دست رد بر سیاست به اصطلاح فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران زد؛ فشار حداکثری؛ علامت و نماد سیاست خارجی دولت ترامپ بوده است.

این نشریه آمریکایی می افزاید: لغو تحریم تسلیحاتی ایران، یکی از الزامات توافق هسته ای ایران بوده و دولت ترامپ در سال 2018(1397) از این توافق خارج شده است و بقیه اعضاء شورای امنیت می گویند که او حق تحمیل عقیده در خصوص بندهای توافق را ندارد.

گاردین: آمریکا منزوی تر از همواره؛ شکستی شرم آور مقابل ایران

این نشریه انگلیسی در گزارشی تحت عنوان؛ ایالات متحده شکست شرم آور را در قبال طرح تحریم تسلیحات ایران دریافت می نویسد: قطعنامه ایالات متحده هرگز در مقابل مخالفت های روسیه و چین تصویب نمی شد و پیشنهاد واشنگتن برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران درواقع نوعی اقدام از سوی دولت دونالد ترامپ برای اقدامات شدیدتر علیه تهران قلمداد می شد؛ اما مقیاس شکست روز آدینه واشنگتن، حاکی از انزوای ایالات متحده در صحنه جهانی پیش از رویارویی عظیم دیپلماتیک است.

لازم به ذکر است قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران، نتوانست از سد شورای امنیت سازمان ملل متحد بگذرد و شکستی دیگر را در دفتر دیپلماسی زورگویانه آمریکا به ثبت رساند.

به موجب قطعنامه 2231 که متعاقب برجام به تصویب شورای امنیت رسید، ممنوعیت تسلیحاتی ایران پس از 13 سال در 27 مهرماه سال جاری به انتها می رسد. از این رو، آمریکایی ها ابتدا قطعنامه بسیار سختگیرانه ای متشکل از 15 بند مقدماتی و 35 بند عملیاتی ارائه دادند.

با معین شدن مخالفت جدی کشورها با این قطعنامه که به نوعی اعلام جنگ با ایران محسوب می شد، آمریکایی ها روز سه شنبه قطعنامه خود را اصلاح کردند و به 2 بند مقدماتی و 2 بند عملیاتی محدود ساختند.

با این حال اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت با این مساله مخالف بودند چرا که این کار به معنای شلیک تیر آخر به برجام می دانند. از این رو در رای گیری به قطعنامه پیشنهادی آمریکا که از ساعت 5.30 عصر پنج شنبه به مدت 24 ساعت شروع شد، روسیه و چین به صراحت با آن مخالفت کردند، اروپایی ها و غیرمتعهدها هم به آن رای ممتنع دادند و به این ترتیب، آمریکا طعم تلخ شکست دیپلماتیک در برابر ایران را بار دیگر چشید.

رای گیری صورت گرفته با 11 رای ممتنع،2 موافق(آمریکا و جمهوری دومنیکن) و 2 مخالف بازنده شد

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 18 مهر 1399 بروزرسانی: 18 مهر 1399 گردآورنده: azatweb.ir شناسه مطلب: 1298

به "فریاد شکست قطعنامه ضد ایرانی آمریکا در صدر رسانه های دنیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فریاد شکست قطعنامه ضد ایرانی آمریکا در صدر رسانه های دنیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید