امکان سفر بین ستاره ای، بدون سفینه فضایی!

به گزارش مجله آزات وب، طبق ادعای ستاره شناسان، خورشید حدود 5 میلیارد سال دیگر به یک غول سرخ بدل خواهد شد و عطارد، زهره، زمین و احتمالاً مریخ را می بلعد و نابود می نماید. خوب حالا فکر کنیم این فرضیه درست است و با کمی تخیل فرض کنیم که به چنین فرآیندی نزدیک می شویم؛ منطقی این است که باید راه فراری از این کهکشان درحال نابودی بیابیم، اما آیا اصلا قادریم چنین کاری بکنیم؟

امکان سفر بین ستاره ای، بدون سفینه فضایی!

به گزارش خبرنگاران، فرآیند مرگ ستارگان امری است که ستاره شناسان آن را به اثبات رسانده اند و خورشید ما نیز چنین سرنوشتی خواهد داشت. حداقل منظومه شمسی ما، دارای حیات هوشمند است و انسان ها منطقا به چنین چیز هایی فکر می نمایند. حتی می توانیم تصور کنیم که پیش از ما نیز موجودات فرا زمینی نیز با چنین مسائلی روبرو شده و راهی برای فرار از کهکشان خود پیدا نموده اند، اما این ها همه در حد تخیل است. اکنون بیاییم از این تخیلات دور شویم و کمی عینی تر صحبت کنیم.

فرض کنید بشر با یک تهدید جدی در منظومه شمسی روبرو گردد که می تواند تمام حیات زمین را نابود سازد، و تنها راه نیز مهاجرت به یک کهکشان دیگر باشد. نزدیکترین منظومه شمسی همسایه به ما، منظومه آلفا قنطورس است. حالا فرض کنید بتوانیم خانه سیاره ای را در آلفا قنطورس شناسایی کنیم، اگر می توانستیم با سرعت نور سفر کنیم هنوز چهار سال طول می کشد تا به آنجا برسیم. حالا این هم را در نظر داشته باشید که با تکنولوژی امروزی، پنج سال طول می کشد تا یک مدارگرد به سیاره مشتری در همین منظومه شمسی خودمان برسد.

صحبت های زیادی در خصوص نسلی از کشتی های ستاره ای وجود دارد، که گفته می گردد انسان ها می توانند برای نسل ها در راستا رسیدن به یک سیاره قابل سکونت دور، در آن زندگی نمایند. این کشتی ها در واقع نوعی شهر های متحرک فضایی هستند که نمونه های آن ها را در بسیاری از فیلم ها دیده ایم و ایده آن ها نیز این است که چنین کشتی های احتیاج به رسیدن به سرعت نور ندارند. به عبارت دیگر، انسان ها برای نسل ها و حتی هزاران سال می توانند در این شهر ها زندگی نمایند تا اینکه بالاخره به یک سکونتگاه مناسب برسند. فکر کردن در خصوص چنین ایده ای مجذوب کننده است، اما این ایده نیز در حال حاضر تنها یک خیال پردازی شیرین است. اما آیا راه دیگری وجود دارد که بتوانیم به روشی ساده تر و سریع تر کهکشان خود را ترک نموده و به سلامت به کهکشانی دیگر برسیم؟

ایرینا رومانوفسایا، استاد فیزیک و نجوم در دانشگاه هیوسون، در یک مقاله تحقیقاتی نو در مجله International Journal of Astrobiology می گوید که برای چنین کاری احتیاج به کشتی های فضایی نیست و در عوض می توان از سیارات شناور آزاد استفاده کرد که به عنوان سیارات سرکش نیز شناخته می شوند. وی می نویسد: من معتقدم که تمدن های فرازمینی ممکن است از سیارات شناور آزاد به عنوان حمل و نقل بین ستاره ای، کاوش و استعمار منظومه های سیاره ای استفاده نمایند. این دانشمند تأکید می نماید که سیاره های سرکش در تمام کهکشان ها وجود دارند و تا زمانی که به دام مدار یک ستاره نیفتند، به حرکت خود ادامه می دهند. بعضی از این سیاره ها حتی بعضی از عناصر اولیه حیات همانند آب و دمای مناسب را دارا هستند.

مسئله دیگر، چگونگی بهره گیری از این سیارات سرکش است که رومانوفسکایا چهار سناریو برای آن معین نموده است. سناریو هایی مانند رصد کردن نزدیکترین سیاره های سرکش که از کهکشان ما عبور می نمایند، کشاندن سیاره های سرکش به نزدیکی منظومه ما، استفاده از یک شی ثالث برای رسیدن به سیاره سرکش و در نهایت استفاده از فرآیند پرتاب سیارات سرکش از کهکشان های خود است. در سال 2021، تیمی از محققان از کشف بین 70 تا 170 سیاره سرکش، هر کدام به میزان مشتری، در یک منطقه از کهکشان راه شیری خبر دادند؛ و در سال 2020، یک مطالعه دیگر نیز نشان داد که ممکن است 50 میلیارد از آن ها در کهکشان ما وجود داشته باشد؛ بنابراین با چنین حجمی از سیاره های سرکش در کهکشان ما، هر یک از این سناریو ها به طور بالقوه می تواند برای چنین سفر هایی مورد استفاده قرار گیرد.

در تمام این سناریوها، سیاره سرکش، خانه دائمی نیست. این سیاره ها را فقط می توان به عنوان یک وسیله حمل و نقل در نظر گرفت چراکه محیط مساعدی برای اقامت دائمی ما نیستند. برای مثال، هیچ عنصری برای استخراج وجود ندارد، و هیچ انرژی خورشیدی رایگانی در کار نیست. هیچ فصل و شب و روزی وجود ندارد و هیچ گیاه، حیوان و حتی باکتری در آن پیدا نمی گردد. با این همه بسیاری از کارشناسان معتقدند که رومانوفسکایا متوجه تمدن ما نیست، بلکه بیشتر به استفاده احتمالی از این سناریو ها از سوی موجودات بیگانه اشاره دارد.

شاید تمدن دیگری پیشرفته تر از ما قبلاً با تهدید وجودی ستاره در حال مرگ خود روبرو شده باشد. شاید آن ها تلاشی هرکول وار برای گرفتن یک سیاره سرکش و مهندسی آن مطابق با احتیاج های خود انجام دادند. شاید سوار این سیاره شده و به مکان قابل سکونت و پایدارتر دیگری رفته باشند، اما ما هنوز احتیاج ضروری به این کار پیدا ننموده ایم. شاید همین وقت کافی در اختیار ما قرار دهد که به چنین سطحی از فناوری برسیم که سفر های بین ستاره ای را با یا بدون سیاره های سرکش محقق کنیم.

منبع: universetoday

ترجمه: مصطفی جرفی-خبرنگاران

منبع: فرارو
انتشار: 23 تیر 1401 بروزرسانی: 23 تیر 1401 گردآورنده: azatweb.ir شناسه مطلب: 2210

به "امکان سفر بین ستاره ای، بدون سفینه فضایی!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "امکان سفر بین ستاره ای، بدون سفینه فضایی!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید