خواص تغذیه ای سیب زمینی

به گزارش مجله آزات وب، فواید سیب زمینی چیست؟ سیب زمینی از چه خواصی برخوردار است؟ در ادامه با تمام خواص، نگه داری، انتخاب و مضرات مصرف سیب زمینی آشنا خواهید شد.

خواص تغذیه ای سیب زمینی

ارزش غذایی و خواص سیب زمینی

سیب زمینی سرشار از مواد مغذی معدنی و انواع ویتامین ها است. در حقیقت سیب زمینی بعد از گندم، برنج و ذرت پرمصرف ترین و اصلی ترین غذای بشر را تشکیل می دهد و نقش عمده ای در تامین احتیاجهای تغذیه ای بشر ایفا می نماید. این سبزی دارای ویتامین های ث و ب6 بوده، عناصر کلسیم، آهن، پتاسیم و منیزیم نیز در آن یافت می شود. سایر ترکیبات موجود در سیب زمینی شامل فیبر غذایی، کارتنوئیدها، فلاونوئیدها، آنتی اکسیدانهای آنتوسیانین، نشاسته و کربوهیدرات های پیچیده است. خواص سیب زمینی عمدتا ناشی از ترکیبات موجود در آن بوده، خاصیت ضد فشار خون، ضد باکتری، ضد قارچ، ضد آماس، ضد التهاب و درد، تقویت کننده قلب، ضد اسپاسم و مدر از مهم ترین خواص این سبزی سودمند و پرخاصیت است.

جدول ارزش غذایی و خواص سیب زمینی با پوست و آبپز شده

ویژگی های سیب زمینیسیب زمینی غده هایی است که روی ساقه های زیرزمینی این گیاه ایجاد می شود. حفره های موجود در روی آن همان محل رشد جوانه ها است. قسمت های مورد استفاده این گیاه، غده بوده که مصرف خوراکی داشته دارای ارزش تغذیه ای بالا و خواص درمانی است. بعلاوه جوانه های تازه رشد نموده، ریشه، ساقه و برگ سیب زمینی نیز مصرف طبی دارند. برگ و میوه سـیب زمینی بعلت داشتن ماده ای به نام سولانین مخدر و آرام بخش است ولی بعلت سمی بودن نباید مورد مصرف داخلی قرار گیرد و باید فقط بعنوان ضماد و استعمال خارجی استفاده شود .

فوائد و موارد مصرف سیب زمینیسیب زمینی در صورتی که درست مصرف شود می تواند در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها موثر باشد. بعضی از مهم ترین خواص سیب زمینی و موارد مصرف آن برای درمان بیماری ها شامل موارد زیر می شود:

یاری به درمان بیماری های التهابی روده و یبوست: فیبر موجود در سیب زمینی به درمان یبوست و برطرف مسائل روده یاری می نماید.

پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش: ترکیبات مفید موجود در سیب زمینی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان و فراوری ترکیبات سرطان زا موثر است.

یاری به درمان فشار خون بالا: یکی از مهم ترین خواص سیب زمینی، کاهش فشار خون ناشی از کلسیم، پتاسیم و منیزیم موجود در آن است.

یاری به درمان سوختگی و آفتاب سوختگی: به این منظور ضروری است از ورقه های سیب زمینی خام رنده شده یا ورقه ورقه شده در لحظات اولیه سوختگی و استعمال موضعی آن بهره برد.

بهبود مسائل معده: آب سیب زمینی خام می تواند موجب کاهش ترشحات اسیدی معده و بهبود زخم معده شود.

یاری به درمان بیماری های دستگاه مجاری ادراری: از خواص سیب زمینی سودمند بودن آن برای درمان عفونت مثانه، پروستات و سنگ های مجاری ادراری است.

تامین انرژی مورد احتیاج بدن: یکی دیگر از مهم ترین خواص سیب زمینی، افزایش و تامین سطح انرژی بدن است. سیب زمینی یکی از منابع بزرگ ویتامین B6 به شمار می آید. این ویتامین نقش مهمی در سوخت و ساز انرژی بدن با شکستن کربوهیدرات ها و پروتئین هابه گلوکز و اسیدهای آمینه ایفا می نماید.

درمان اختلالات خواب و افسردگی: به علت وجود ویتامین های گروه ب در این سبزی مصرف آن برای درمان افسردگی، بی خوابی و سندرم پیش از قاعدگی مفید است.

توصیه های مفید برای مصرف سیب زمینیبرای بهره گیری بیشتر از خواص سیب زمینی توصیه های زیر پیشنهاد می شود:

پوست سیب زمینی دارای مواد مفید و موثر بالایی است، لذا بهتر است سیب زمینی با پوست خورده شود.

برترین طریقه مصرف سیب زمینی استفاده از آن به صورت آب پز یا کباب شده است.

برای استفاده از آب سیب زمینی حتما زیر نظر پزشک مصرف شده و بیشتر از آب یک سیب زمینی در روز مصرف نکنید.

مضرات سیب زمینی (توصیه های پزشکی، موارد احتیاطی و منع مصرف)مصرف قسمتهای گیاهی سیب زمینی نظیر جوانه و یا مصرف زیاد آب سیب زمینی می تواند موجب مسمومیت جدی با علائمی ماند تهوع، استفراغ، افت شدید فشار خون، مسائل تنفسی یا کلیوی، بی نظمی ضربان قلب و حتی مرگ شود.

جوانه های تازه در آمده سیب زمینی از محل چشم یا دکمه های آن، حاوی مقادیر زیادی ماده سمی سلانین است. لذا قبل از مصرف چنین سیب زمینی هایی جوانه ها و تمامی قسمت های سبز رنگ را بریده و دور بریزید.

زیاده روی در مصرف سیب زمینی برای اشخاصی که مبتلا به قند هستند، مضر است زیرا بعلت داشتن نشاسته، قند خون را بالا می برد .

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 22 آبان 1400 بروزرسانی: 22 آبان 1400 گردآورنده: azatweb.ir شناسه مطلب: 1978

به "خواص تغذیه ای سیب زمینی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص تغذیه ای سیب زمینی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید