نکته بهداشتی: آنچه باید درباره آلرژی غذایی بدانیم
به گزارش مجله آزات وب، واکنش آلرژی غذایی هنگامی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن، به یک غذا یا یک ماده در غذا واکنش نشان می دهد.

علائم آلرژی غذایی ممکن است از خفیف تا شدید باشد. حتی یک غذا که علائم خفیفی را ایجاد می نماید، ممکن است در زمانی دیگر، علائم شدیدتری داشته باشد.
در حالی که هر ماده غذایی می تواند منجر به واکنش گردد اما حدود 90 درصد آنها ناشی از این مواد است. تخم مرغ، شیر، بادام زمینی، ماهی، خرگوش، گندم و سویا.
علایم می تواند شامل درگیری پوست، دستگاه گوارش، سیستم قلبی عروقی و دستگاه تنفسی باشد و همچنین استفراغ و یا درد معده، تنگی نفس، سرفه مکرر، شوک یا افت شدید فشار خون، اسپاسم مری و مشکل در بلع، تورم زبان، اختلال در صحبت کردن و یا نفس کشیدن، کهیر یا درگیری های پوست، علایم سرماخوردگی یا احساس ضعف را به همراه داشته باشد.
علائم مربوط به غذا در عرض دو ساعت و البته اغلب در عرض چند دقیقه، پس از مصرف بروز می نماید. در برخی موارد بسیار نادر، واکنش ممکن است تا چهار تا شش ساعت یا حتی بیشتر طول بکشد. واکنش های با تأخیر بیشتر به طور معمول در بچه ها دیده می گردد که بیشتر به صورت اگزما است.
آلرژی غذایی ممکن است در هر سنی ایجاد گردد ولی بیشتر در دوران کودکی ظاهر می گردد و یکی از انواع شایع آلرژِی در نوزادان حساسیت به پروتئین شیر گاو است که به صورت دفع خون در مدفوع به علت التهاب روده ها بروز می نماید.
منبع: همشهری آنلاین