چالش های فراوری، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها در بخش ICT
به گزارش مجله آزات وب، به گزارش خبرنگاران، معاونت مطالعات امور فراوریی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی موانع فراوری در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات را در راستای تحقق شعار سال (فراوری، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها) از دو منظر مورد آنالیز قرار داد.
در این گزارش آمده است: بعضی از موانع در نتیجه شرایط سیاسی و مالی تازه ناشی از اعمال تحریم های آمریکا ایجاد شده اند و دسته دوم فراتر از دوره تحریم ها بوده و در بلندمدت بر رونق فراوری تأثیر گذاشته اند که عمدتاً به نحوه اجرای قوانین و سیاست های حوزه ICT مرتبط است.
چالش های ناشی از تحریم، آثار مستقیم و غیرمستقیم دارد که عمده آثار مستقیم در تأمین تجهیزات مخابراتی و لایسنس ها (گواهی ها یا اجازه های مربوط به فناوری ها و نرم افزارهای وابسته) نمود پیدا می نماید.
مهم ترین چالش غیرمستقیم ناشی از تحریم هم شامل محدودیت ارز و عدم تخصیص ارز به تجهیزات این حوزه یا عدم امکان انتقال ارز برای تأمین تجهیزات از شرکت های اروپایی است. افزایش هزینه مبادلات ارزی هم خواه ناخواه موجب افزایش هزینه اپراتورها، پیمانکاران و خروج سرمایه گذاران شده است.
بعلاوه، سیاست ثابت نگه داشتن تعرفه ها و محدود شدن راه های درآمدزایی اپراتورها به کاهش علاقه سرمایه گذاران این حوزه به ویژه شرکای خارجی منجر شده است.
دسته دیگری از موانع فراوری در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات هم مربوط به زیرساخت قانونی یا نحوه اجرای قوانین (چالش های ارائه خدمات بخش فناوری اطلاعات) است که از اهم موارد می توان به عدم امکان استفاده از باند فرکانسی 700 و 800 مگا هرتز برای توسعه خدمات اپراتورها، وجود انحصار بخش خصوصی در شبکه کابلی مخابراتی درون شهری، بلااستفاده ماندن ظرفیت های خالی در شبکه زیرساخت ارتباطات مخابراتی سازمان های دولتی، عدم پوشش فعالیت کسب و کارهای فضای مجازی از سوی قانون تجارت الکترونیک، ضعف در فرایند اعطای نماد اعتماد الکترونیک، تداوم تصدی گری دولت در بخش پست کشور و مسائل دفاتر پیشخوان دولت اشاره نمود.
جزئیات بیشتری از این گزارش در این لینک در دسترس است.
در این گزارش کوشش شده پیشنهادهای تعیین تقنینی، نظارتی یا اجرایی برای هریک از چالش های شناسایی شده ارائه گردد.
منبع: خبرگزاری مهر