چند باور غلط پزشکی، اما شایع در زندگی روزمره

به گزارش مجله آزات وب، در این مطلب 4 اصطلاح غلط طبی که فکر می کنیم دلایل اتفاقات در سیستم بدن است و در علم معنایی ندارد را برای شما بازگو می کنی

چند باور غلط پزشکی، اما شایع در زندگی روزمره

به گزارش، حتما شنیده اید که می گویند استرس، مو ها را سفید می کند یا لکه های سفید زیر ناخن به دلیل کمبود کلسیم است یا اینکه اگر روغن روی محل سوختگی بمالید، درد آن را تسکین می دهد. بیشتر ما از قدیمی ها چیز هایی را شنیده ایم و آن را نسل به نسل به فرزندان مان یاد می دهیم، اما خیلی از آن ها چندان درست نیستند و پایه و اساس علمی ندارند. می خواهیم چند نمونه از این عقاید بی اساس را با هم مرور کنیم تا روایت صحیح آن ها را بدانیم و به درستی، به فرزندان خودمان نیز بیاموزیم. در ادامه این مطلب را بخوانید.

شاید شما همه کسانی را در نزدیکی خود دیده باشید که یک شبه موهایشان در پی یک استرس شدید سفید شده است. نمی خواهم بگویم اشتباه کرده اید، بهتر است بگویم کمی اغراق می کنید، چون از نظر علمی چنین موضوعی غیرممکن است. امکان ندارد مویی که رشد کرده، ناگهان پیگمنت های رنگی خود را از دست بدهد و یک دفعه تمام مو ها سفید شود. شاید در عرض چند ماه که مو ها رشد می کنند و مو های قبلی می ریزند، چنین اتفاقی نمایان شود، اما مطمئن باشید امکان ندارد که بخوابید و صبح موهایتان از شدت غم و غصه سفید شده باشد.

حقیقت: استرس می تواند یک شبه سبب بروز اختلال در هورمون های بدن شده و ریزش مو را تسریع کند و از آنجا که مو های سفید در برابر ریزش مقاوم ترند، مو های مشکی تر ریخته و تنها مو های سفید باقی بمانند. شاید به همین دلیل است که قدیمی ها فکر می کردند مو های انسان در اثر استرس یک شبه سفید می شود.

شاید زیر ناخن های شما هم این لکه های سفید پدیدار شده و به مرور با بلند شدن ناخن محو شده باشد. این اتفاق معمولا در کودکی رخ می دهد و وقتی بچه ها از مادران شان علت را جویا می شوند، مادر ها می گویند، چون شیر به اندازه کافی نمی خوری دچار کمبود کلسیم شده ای! اما این موضوع اصلا درست نیست و کلسیم ارتباطی به لکه های سفید زیر ناخن ندارد.

حقیقت: ناخن نیز مانند هر اندام و عضو دیگری می تواند دچار بیماری شود. حتی گفته می شود ناراحتی های قلبی ریوی نیز روی ناخن ها اثر گذاشته و سبب بروز تغییر شکل یا عیوبی در آن ها می شود. اما برگردیم به موضوع لکه های سفید زیر ناخن، ناخن ها از لایه هایی از کراتین که روی هم قرار گرفته تشکیل شده اند. گاهی این لایه ها درست روی هم قرار نمی گیرند و آن نقطه حالت متفاوتی با دیگر نقاط پیدا می کند. انگار که حباب هوا در آن قرار گرفته است. هیچ مسئله ای در میان نیست. تنها کافی است صبر کنید تا ناخن بلند شده و آن را کوتاه کنید.

وقتی گلودرد می گیرید و به پزشک مراجعه می کنید، برایتان آنتی بیوتیک تجویز می شود. مصرف آنتی بیوتیک سبب می شود احساس خواب آلودگی و خستگی شدیدی کنید، اما اشتباه نکنید. این آنتی بیوتیک نیست که شما را خسته و کسل می کند. برعکس آنتی بیوتیک ها به بدن شما کمک می کنند تا با میکروب ها بجنگد و در نتیجه بدن کمی آسوده تر شود.

حقیقت: آنچه شما را خسته و خواب آلوده می کند، بیماری است. انرژی است که سیستم ایمنی شما برای مقابله با میکروب ها آن را از دست داده است.

اگر آدم بی احتیاطی هستید و مدام دست تان را با اتو یا ماهیتابه می سوزانید، شاید شنیده باشید که می گویند گذاشتن کره روی جای سوختگی سوزش آن را برطرف می کند. برخلاف آنچه مادر یا مادربزرگ تان گفته این کار اصلا درست نیست.

حقیقت: کره یا هر روغن دیگری بر سوختگی اثری نمی گذارد و اگر احساس سوزش کمی آرام می شود به خاطر خنکی است نه روغن. جالب است بدانید گذاشتن روغن روی سوختگی های شدید یا شیمیایی بسیار خطرناک است. روغن، سیب زمینی و خمیر دندان هیچ یک برای سوختگی مناسب نیست. مثلا خمیر دندان حاوی ترکیبات سایشی است که می تواند سبب تشدید سوختگی شود. تنها دارویی که ما به شما توصیه می کنیم، آب سرد است. کافی است وقتی دست تان سوخت، چند دقیقه ای آن را زیر آب خنک بگیرید.

منبع: فردا

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 27 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: azatweb.ir شناسه مطلب: 762

به "چند باور غلط پزشکی، اما شایع در زندگی روزمره" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چند باور غلط پزشکی، اما شایع در زندگی روزمره"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید