5 خوراکی خوشمزه یزد که باید امتحان کنید
به گزارش مجله آزات وب، از برنج زعفرانی دم کشیده با کباب آبدار تا خورشت های خوش عطر و بو و لذیذ ایرانی می تواند سلیقه هر گردشگری را راضی نگه دارد. اما این همه ماجرا نیست و جالب است بدانید که هر شهر ایران غذاها و خوراکی های خاص خود را دارد. در این مقاله قصد داریم تعدادی از خوراکی های خوشمزه شهر یزد را به شما معرفی کنیم تا در سفر به این شهر کویری از خوردن آن ها لذت ببرید. در واقع سفر به یزد بدون خوردن این غذاها و خوراکی ها کامل نمی گردد.
آش شولی
در سفر به یزد مطمئناً مردم این خطه از شما می پرسند که آیا شولی را امتحان نموده اید؟ شولی یزدی یا آش شولی معروف ترین آش سنتی یزد است که در آن از چغندر یا لبو و سرکه یا رب انار و سبزیجاتی مانند اسفناج و شوید به همراه عدس استفاده می گردد و به نوعی یک سوپ گیاهی به شمار میرود. در اصل چاشنی این آش خوشمزه، سرکه است؛ ولی برخی ها با چاشنی رب انار هم میل می نمایند. یزدی ها قسم می خورند که شما فقط وقتی طعم یک شولی واقعی را خواهید چشید که خانگی باشد؛ بااین حال اگر نتوانستید نوع خانگی آن را میل کنید، رستوران هتل جاده ابریشم می تواند محلی ایده آل برای صرف این غذای محلی لذیذ باشد.
تاس کباب شتر
تاس کباب شتر یکی دیگر از غذاهای خوشمزه یزدی است که برای تهیه آن گوشت شتر را با سیب زمینی می پزند. طبع گوشت شتر را گرم می دانند، به همین علت این غذا را در فصل زمستان و همراه با نان میل می نمایند. علاقه مندان غذاهای محلی می توانند این خورشت را هم در هتل جاده ابریشم سفارش دهند.
شیرینی های یزدی
همین که به یزد فکر کنید، ناخودآگاه شیرینی های متنوع و خوشمزه این دیار نظیر باقلوا و قطاب در فکر تان تداعی می گردد. پشمک، این شیرینی سبک همانند پر کاه، نرم مانند پنبه، شیرین چون عسل و بسیار لذیذ و دوست داشتنی، به اسم خوراکی سنتی و بومی استان یزد در سراسر کشور شناخته می گردد. از دیگر خوراکی های بومی می توان به باقلوا، لوز ترحیمی، کیک یزدی، کیک تخته ای، حاجی بادام، نان برنجی، نان پنجره ای (منقا)، نقل یزدی، قطاب، پشمک، آب نبات مغزی، سوهان آردی، سوهان خانی، نان نارگیلی و باقلوا شامی اشاره نمود. در خیابان موزه آب و نزدیکی میدان امیر چخماق، قنادی حاج خلیفه واقع شده است که بدون شک یکی از برترین های یزد است و شیرینی های درجه یک یزد را تقدیم تان می نماید. این خوراکی های شیرین را برای عزیزانتان سوغاتی ببرید و کام شان را شیرین کنید.
چای یزدی
هیچ چیزی بهتر از خوردن شیرینی در کنار چای یزدی نیست. علاوه بر چای سیاه که در همه جای ایران یافت می گردد، دمنوش ها هم طعم و عطری به یادماندنی دارند. دمنوش یزدی ها از ترکیب گل گاو زبان و بابونه تشکیل می گردد که در سفر خود به یزد باید آن را امتحان کنید.
کیک یزدی
یکی دیگر از مشهورترین شیرینی های سنتی تهیه شده در استان یزد، کیک یزدی نام دارد که امروزه از هواداران بسیاری در سراسر ایران برخوردار است. این خوراکی لذیذ از جمله شیرینی های معطر و خوشمزه به تعداد می آید که علاوه بر این استان تاریخی، در بسیاری از منطقه ها کشور تهیه و طبخ می گردد. زنان هنرمند و مادران کدبانوی یزدی، برای طبخ کیک یزدی از آرد، ماست، وانیل، نمک میوه، تخم مرغ، جوش شیرین و پودر شکر و هل و گلاب استفاده و روی آن را با پودر پسته تزیین می نمایند. بااینکه کیک یزدی در سراسر ایران تهیه می گردد، اما اگر به یزد سفر کردید، اصل آن را هم امتحان کنید و لذت ببرید.
اگر به یزد سفر می کنید، کجارو لیست کاملی از جاهای دیدنی یزد را هم در اختیار شما قرار داده است تا بتوانید اطلاعات لازم درباره هر جاذبه گردشگری را از جمله آدرس، موقعیت مکانی روی نقشه، ساعات بازدید و... به دست آورده و سفر خود را بهتر برنامه ریزی کنید.
منبع: گردشبان