طرز تهیه انار پلو؛ غذای رنگی و خوشمزه یلدایی
به گزارش مجله آزات وب، خوراکی های شب یلدا را تهیه نموده اید اما ایده ای برای شام ندارید؟ نگران نباشید. اگر به غذاهای ترش یا ملس علاقه داشته باشید می توانید انار پلو را تهیه کنید. این غذا در شهرهایی مانند قزوین و شیراز به روش های مختلفی تهیه می گردد. انار پلوی شیرازی با قلقلی های گوشت چرخ نموده و انار پلوی قزوینی بدون گوشت تهیه می گردد. برای تزیین این غذا نیز می توانید از خلال پسته، گشنیز خرد شده و زعفران دم نموده بهره ببرید. برای آشنایی بیشتر با طرز تهیه انار پلو در این مقاله از خبرنگاران مگ همراه ما باشید.

طرز تهیه انار پلو با مرغ
اگر به گوشت قرمز علاقه ندارید می توانید انار پلو را با مرغ آماده کنید. برای تهیه این غذا به یک ونیم ساعت زمان احتیاج دارید. در کنار این غذا می توانید دسر شب یلدا را نیز تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه انار پلو با مرغ
عنوان | میزان |
فیله مرغ | 500 گرم |
پیاز بزرگ | 2 عدد |
زعفران دم نموده | 2 قاشق غذاخوری |
گشنیز خرد شده | 1 پیمانه |
دانه انار | 1 پیمانه |
برنج | 4 پیمانه |
سیب زمینی میانه | 2 عدد |
فلفل سیاه، قرمز، زردچوبه و نمک | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
مراحل تهیه انار پلو با مرغ
- مرغ را بشویید. سپس به میزان مکعب های 2 در 2 برش دهید. پیاز را خلال کنید. مرغ را در ترکیب پیاز و ادویه قرار دهید. مواد را در یخچال بگذارید تا مرغ طعم دار گردد.
- پیاز دیگر را با روغن تفت دهید. سپس تکه های مرغ را همراه با پیاز تفت دهید. گشنیز خرد شده و دانه های انار را به مرغ اضافه کنید و کمی تفت دهید. گاز را خاموش کنید.
- میزانی آب در قابلمه بریزید و پس از به جوش آمدن برنج را درون آن بریزید. برنج را آبکشی کنید.
- سیب زمینی ها را به صورت ورقه های نه چندان نازک برش دهید. میزانی روغن و زردچوبه درون قابلمه بریزید و سیب زمینی ها را کف قابلمه بچینید.
- میزانی برنج روی سیب زمینی ها بریزید. یک لایه مواد سرخ شده روی برنج بریزید و مجدد میزانی برنج. این روند را آن قدر تکرار کنید تا مواد تمام شوند. درب قابلمه را بگذارید تا برنج دم بکشد. پس از حدود یک ساعت غذای شما آماده است. نوش جان!
طرز تهیه انار پلو قزوینی
بجز آش شب یلدا، انار پلوی قزوینی نیز غذایی است که بدون گوشت تهیه می گردد. اما شما می توانید بسته به ذائقه خود از مرغ یا گوشت قرمز بهره ببرید.
مواد لازم برای تهیه انار پلو قزوین
عنوان | میزان |
برنج | 2 پیمانه |
دانه انار | 1.5 پیمانه |
خلال پسته | یک سوم پیمانه |
گشنیز خرد شده | 1 پیمانه |
کشمش پلویی | نصف پیمانه |
پودر تخم گشنیز | نصف قاشق چای خوری |
زعفران دم نموده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
مراحل تهیه انار پلو قزوینی
- برنج را در آب خیس کنید. در این فاصله گشنیز خرد شده، کشمش پلویی، خلال پسته را همراه با میزانی ادویه تفت دهید.
- در قابلمه ای میزانی آب بریزید و پس از جوش آمدن برنج را به آن اضافه کنید. پس از جوش خوردن برنج را آب کشی کنید.
- میزانی روغن درون قابلمه بریزید. سپس برنج را به آن اضافه کنید. یک لایه از موادی که از قبل تفت داده اید را به برنج اضافه کنید. مواد تفت داده شده و برنج را لایه ای روی هم بریزید. درب قابلمه را بگذارید تا پلو دم بکشد. پس از 45 دقیقه غذای شما آماده است. نوش جان! می توانید برای تزیین غذا از خلال پسته یا برگ های ریحان بهره ببرید.
طرز تهیه انار پلو شیرازی
انار پلوی شیرازی با گوشت چرخ نموده تهیه می گردد. برای تهیه این غذا به قلقلی های کوچک احتیاج دارید.در ادامه به مواد لازم برای تهیه این غذا برای 4 نفر و طرز تهیه آن اشاره نموده ایم.
مواد لازم برای تهیه انار پلو شیرازی
عنوان | میزان |
برنج | 4 پیمانه |
دانه انار | 3 پیمانه |
خلال پسته | دوسوم پیمانه |
گشنیز خرد شده | 2 پیمانه |
کشمش پلویی | 1 پیمانه |
گوشت چرخ نموده | 400 گرم |
پیاز میانه | 1 عدد |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
آرد نخود | 2 قاشق غذاخوری |
پودر تخم گشنیز | 1 قاشق چای خوری |
نمک، روغن و فلفل سیاه | به میزان لازم |
مراحل تهیه انار پلو شیراز
- پیاز را رنده کنید. سپس گوشت چرخ نموده، آرد نخود، فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کنید. گوشت را خوب ورز دهید. سپس آن را به صورت توپ های کوچک در آورید و سرخ کنید.
- در تابه ای میزانی روغن بریزید و دانه انار، کشمش پلویی، گشنیز خرد شده و ادویه ها را در آن تفت دهید.
- در قابلمه ای میزانی آب بریزید و پس از جوش آمدن برنج را به آن اضافه کنید. پس از جوشیدن برنج آن را آبکشی کنید.
- در قابلمه دیگر کمی روغن بریزید و میزانی برنج به آن اضافه کنید. چند قاشق از مواد تفت داده شده را روی برنج بریزید. مجدد لایه ای برنج روی مواد بریزید. این کار را آن قدر تکرار کنید تا برنج و مواد تفت داده شده به صورت لایه ای روی هم قرار بگیرند. می توانید برای جا افتادن قلقلی ها در نهایت آن ها را روی لایه آخر بچینید. درب قابلمه را بگذارید. پس از حدود 45 دقیقه انار پلو شیرازی شما آماده است. نوش جان!
سخن آخر؛ انار پلو از آن دست غذاهایی است که هرکس باید حداقل یک بار در طول زندگی خود آن را امتحان کند. این غذا طعم ملس و خوشمزه ای دارد و در کمتر از دو ساعت تهیه می گردد. بسته به ذائقه خود می توانید از گوشت مرغ یا گوشت چرخ نموده برای تهیه انار پلو بهره ببرید. اما اگر به مصرف گوشت علاقه ای ندارید نگران نباشید. انار پلوی قزوینی غذای یلدایی است که شما می توانید برای شب های سرد پاییز و زمستان آن را تهیه کنید.
منبع: دیجیکالا مگ