19 مدل طرز تهیه فرنی خانگی ساده و قالبی
به گزارش مجله آزات وب، فرنی از جمله به خصوص در فهرست و در برخی شهرهای ایران است که حتی به عنوان یک هم خیلی سریع آماده می گردد. فرنی را به عنوان یک صبحانه سالم برای بچه ها، و نیز برای یک وعده هم می توانید درست کنید. این دسر می تواند به عنوان یک برای مهمانی و یک هم مورد استفاده قرار بگیرید. در این مقاله از در می توانید طرز تهیه فرنی را به چند روش مختلف به عنوان را یاد بگیرید. در این مقاله فیلم طرز تهیه فرنی را هم دیدن کنید.
انواع فرنی؛ دسر محبوب ایرانی ها
انواع فرنی جزو دسرهای ساده و خوشمزه ای هستند که برای درست کردن آن ها به زمان کمی احتیاج دارید و در عین حال بسیار مقوی هم هستند. این دسر هم بک غذای کمی برای بچه ها و نوزادان بالای 6 ماه و هم یک غذای راحت و سیرنماینده برای بزرگسالان به خصوص در ایامی مثل ماه مبارک رمضان است.
از آنجایی که فرنی با مواد و چاشنی های مختلفی تهیه می گردد، حتی می تواند مورد پسند افراد سخت گیر هم باشد. در ادامه انواع مختلف فرنی را به شما معرفی می کنیم و روش تهیه آنها را به شما خواهیم گفت.
برای درست کردن انواع فرنی به موادی مثل ، ، یا ، ، ، ، ، ، ، ، و … احتیاج دارید. این مواد را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
1- فرنی با نشاسته
برای تهیه فرنی با نشاسته، باید شیر سرد را در یک قابلمه بریزید. سپس نشاسته را به آن اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا نشاسته در شیر حل گردد. شعله زیر گاز را روشن کنید و مدام این ترکیب را هم بزنید تا نشاسته گلوله گلوله نگردد. شکر را هم اضافه کنید.
هم زدن را تا زمانی که غلظت نشاسته به حد مناسب رسید، ادامه دهید. سپس گلاب و هل و دیگر مواد را به فرنی اضافه کنید و باز هم بزنید. بعد از چند دقیقه، فرنی را از روی اجاق گاز بردارید. برای آموزش جزییات می توانید روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
2- فرنی آرد برنج
برای تهیه فرنی با آرد برنج باید از آرد برنج باکیفیت و شیر سرد و پرچرب (ترجیحا) بهره ببرید. درست کردن این فرنی بسیار ساده است، در اولین مرحله از طرز تهیه فرنی با آرد برنج ابتدا شیر سرد را در یک قابلمه ریخته و سپس شکر و آرد برنج را به آن اضافه کنید.
قبل از اینکه ترکیب آرد برنج، شیر و شکر را روی گاز قرار دهید ابتدا مواد را خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند. آرد برنج حتما باید در شیر سرد حل گردد. در غیر این صورت امکان گلوله شدن آن وجود دارد. برای مطالعه جزییات آموزش ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
3- فرنی با آرد گندم
برای تهیه فرنی با آرد گندم باید ابتدا آرد را دو مرتبه الک کنید. سپس آرد را به همراه شیر سرد در یک قابلمه بریزید و خوب هم بزنید. بعد شکر را به آن اضافه کنید و مواد را خوب با هم ترکیب کنید. بعد از اینکه شکر به طور کامل در شیر حل شد، شعله گاز را با حرارت ملایم روشن کنید.
مواد فرنی آرد گندم را به طور مداوم هم بزنید تا شیر به جوش بیاید. سپس کره را به فرنی اضافه کنید. وقتی کره آب شد، گلاب را هم اضافه کنید. مواد را همچنان هم بزنید تا فرنی به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح ببندد، یعنی نه خیلی شل باشد و نه خیلی سفت (توجه داشته باشید که فرنی وقتی سرد شد سفت تر و غلیظ تر می گردد). برای مطالعه ادامه مراحل می توانید روی لینک مورد نظر کلیک کنید.
4- فرنی شکلاتی
در میان انواع طرز تهیه فرنی، فرنی شکلاتی یا فرنی کاکائویی، یکی از محبوب ترین و مجلسی ترین آنهاست. درست کردن فرنی شکلاتی بسیار راحت است و با مواد ساده و در زمان کمی می توانید آن را به عنوان دسر مهمانی هم تهیه کنید. برای درست کردن این فرنی، باید شیر را در قابلمه بریزید و به آن آرد برنج و پودر کاکائوی الک شده را اضافه کنید.
با همزن دستی مواد را هم بزنید تا کاملا مخلوط یکدستی داشته باشید و هیچ اثری از گلوله گلوله شدن مواد در شیر نباشد. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید ولی همزمان و در حین گرم شدن مواد داخل قابلمه، باز هم آنها را هم بزنید. وقتی شیر آغاز به گرم شدن کرد، شکر را هم به تدریج به آن اضافه کنید. برای آموزش جزییات مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
5- فرنی جهرمی
فرنی جهرمی یک نوع دسر اصیل و خوشمزه جهرمی است که برای تهیه آن از ترکیب آرد برنج با سیب درختی و دارچین استفاده می گردد. طعم این فرنی مجلسی بسیار لذیذ است و روش پخت ساده ای دارد. در اولین مرحله از طرز تهیه دسر اصیل و خوشمزه فرنی جهرمی باید سیب درختی را بشویید و رنده کنید. سیب رنده شده را همراه با 1 قاشق غذاخوری شکر در قابلمه بریزید.
نصف لیوان فرانسوی دسته دار به آن آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید و سیب به خوبی بپزد و آب آن تبخیر گردد، سپس 2 قاشق غذاخوری عسل و 1 قاشق چای خوری دارچین به آن اضافه کنید. برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
6- فرنی گل محمدی
فرنی گل محمدی که به عنوان دسر گل پالدو یا گل پالوده نیز شناخته می گردد، یکی از انواع فرنی و یک مدل دسر خوش عطر و طعم ایرانی است که معمولا از آن برای وعده افطار ماه رمضان استفاده می گردد. بعضی افراد برای تهیه این مدل فرنی از آرد گندم استفاده می نمایند و بعضی دیگر نیز این فرنی را با آرد برنج و نشاسته ذرت درست می نمایند.
برای تهیه این فرنی مجلسی، باید آرد الک شده را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم، آرد را برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد. به خاطر داشته باشید که رنگ آرد نباید تیره گردد، چون در این صورت دسر گل پالدو شما تیره و بد رنگ می گردد. سپس شیر را اضافه کنید. برای آموزش ادامه مراحل ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
7- فرنی سیب
فرنی سیب یکی از مفیدترین غذاها برای بچه ها بالای 1 سال و بعلاوه یک میان وعده سالم برای بزرگسالان و افراد مسن است که می توانید آن را با مواد اولیه ساده ای تهیه کنید. برای درست کردن این فرنی میوه ای برای نوزاد، باید آرد برنج و شیر را در یک قابلمه به صورت سرد با هم خوب ترکیب کنید. سپس شکر را هم اضافه کنید.
قابلمه را برای 10 دقیقه روی حرارت قرار دهید و در این مدت ترکیب آرد برنج و شیر را مدام هم بزنید تا ته نگیرند. در ادامه سیب را رنده نموده و به قابلمه اضافه کنید. حدود 5 دقیقه صبر کنید تا سیب بپزد. در این مدت باید به هم زدن فرنی ادامه دهید. برای مطالعه ادامه مراحل ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
8- فرنی سنجد و سبوس گندم
فرنی سنجد و سبوس گندم یکی از انواع فرنی ساده خانگی و مقوی است که معمولا از آن برای تقویت رشد کودک و بعلاوه درمان پوکی استخوان در بزرگسالان استفاده می گردد. درست کردن فرنی سنجد و سبوس گندم در خانه بسیار راحت است.
برای درست کردن این مدل فرنی ساده خانگی، باید بادام ها را در یک ظرف آب جوش بریزید و چند ساعت صبر کنید. سپس پوست بادام ها را جدا کنید. در ادامه بادام ها را رنده کنید. سپس پوست سنجدها را هم جدا کنید و مغز آن ها را نیز رنده کنید. بعد نوبت به مخلوط کردن شیر، آرد گندم و آرد برنج است. این مخلوط را روی حرارت ملایم هم بزنید. برای مطالعه ادامه مراحل جزییات ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
9- فرنی زعفرانی
فرنی زعفرانی از آن دسته دسرهایی است که معمولا کمتر کسی دست رد به سینه آن می زند. اغلب فرنی زعفرانی را به دو روش می پزند: با آرد برنج یا آرد نشاسته ذرت. البته طرز تهیه فرنی زعفرانی با موادی مثل شیر خشک یا آرد گندم هم مرسوم است. فرنی زعفرانی یک صبحانه تابستانی عالی هم هست. این فرنی، یکی از خوشمزه ترین و مفیدترین انواع فرنی خانگی است که می توانید آن را در مدت زمانی کوتاه آماده کنید.
برای تهیه فرنی زعفرانی با نشاسته ذرت ابتدا باید نشاسته ذرت را با یک لیوان شیر سرد ترکیب کنید. بعد به جای مانده شیر را همراه با هل در قابلمه بریزید. برای تهیه این فرنی باید از هل با پوست بهره ببرید تا بعد آن را به طور کامل از فرنی خارج کنید. شعله گاز را روی حرارت میانه تنظیم کنید و بعد ترکیب نشاسته و شیر را خوب هم بزنید و تا ته نگیرد. برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
10- فرنی کدو حلوایی
فرنی با کدو تنبل یا فرنی کدو حلوایی، یکی از دسرهای خوشمزه و خاص پاییزی و زمستانی است که رنگ اشتهابرانگیزی دارد و طعم آن به بستنی شبیه است. این فرنی را می توانید برای بچه ها هم درست کنید و حتی برای مهمانی ها و دورهمی های شب یلدا، تولد و دورهمی عید نوروز هم گزینه مناسبی است. این فرنی خوشرنگ به خاطر فواید کدو تنبل، حتی برای سرماخوردگی هم مناسب است و می توانید آن را به صورت سرد یا گرم سرو کنید.
برای تهیه این فرنی ساده با شیر و کدو حلوایی، باید کدو حلوایی ها را پوست بگیرید و آبپز کنید. بعد از اینکه کدو سرد شد آن را پوره کنید. سپس در یک قابلمه شیر، شکر و آرد برنج الک شده را بریزید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. قابلمه را روی حرارت بگذارید و دارچین و هل را اضافه کنید. مدام مواد را هم بزنید تا ته نگیرند ولی غلیظ شوند. دانه های هل و چوب دارچین را بیرون بیاورید و پوره کدو حلوایی را اضافه کنید و این ترکیب را هم بزنید تا یکدست و مخلوط شوند. برای آموزش ادامه مراحل ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
11- فرنی بلغور جو دو سر
فرنی با بلغور جو دوسر یک میان وعده و صبحانه سالم است که می توانید از آن به عنوان صبحانه مقوی و سالم برای بچه ها در دوران مدرسه نیز بهره ببرید. اضافه کردن ترکیبات مقوی مثل میوه، عسل، کشمش و مغزها به این معجون جو دوسر موجب می گردد تا خواص زیادی برای بدن بچه ها و بزرگسالان داشته باشد. برای درست کردن فرنی بلغور جو دو سر با میوه، در اولین مرحله باید جو دوسر را از شب قبل بخیسانید. سیب درختی را هم بشویید. پوست سیب را جدا کنید و آن را خرد کنید.
سپس سیب را به مدت 3 تا 4 دقیقه در مایکروویو قرار دهید تا بپزد. اگر به مایکروویو دسترسی ندارید، می توانید سیب را داخل قابلمه آب جوش بریزید و بپزید. بلغور جو دوسر را در یک قابلمه بریزید و مقداری آب و کمی نمک به آن اضافه کنید. صبر کنید تا آب آغاز به جوشیدن کند و جو مقداری بپزد. سپس شیر را اضافه کنید و صبر کنید تا شیر هم بجوشد. برای آموزش مراحل ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
12- فرنی با شیر خشک
در اولین مرحله از طرز تهیه فرنی با شیر خشک برای نوزاد و بزرگسالان باید ابتدا آب و آرد برنج را با هم مخلوط کنید. سپس مواد را هم بزنید تا آرد به خوبی در آب حل گردد. به خاطر داشته باشید که در این مرحله باید از آب سرد بهره ببرید، زیرا آرد برنج تنها در آب سرد حل می گردد. بعد از این که آب و آرد مخلوط شدند، مواد را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید و مدام هم بزنید تا ترکیبی یکدست و نسبتا غلیظ شبیه به ماست روان ایجاد شد. این مرحله حدود 15 دقیقه طول می کشد. برای مطالعه ادامه مراحل ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
13- فرنی برای نوزاد
فرنی مخصوص نوزاد یکی از مفیدترین غذاهای یاریی برای نوزاد شش ماه به بالا است که به افزایش رشد و سلامت نوزاد یاری می نماید. فرنی به روش های مختلفی تهیه می گردد اما برای تهیه فرنی مخصوص نوزاد یکسری بایدها و نبایدها در مواد لازم فرنی وجود دارد؛ بعضی برای تهیه این فرنی از شیر خشک استفاده می نمایند و بعضی مادرها از شیر خودشان در فرنی می ریزند.
اگر می خواهید فرنی نوزاد را با شیر مادر درست کنید، در این روش باید آرد برنج را با شیر مادر ترکیب کنید. در این مرحله شیر نباید گرم باشد تا آرد برنج به خوبی در آن حل گردد. در ادامه ترکیب شیر و آرد برنج یکدست شده را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. مواد را مدام هم بزنید تا ته نگیرند و فرنی به غلظت مناسب برسد. برای آموزش جزییات و ادامه مراحلروی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
14- فرنی فشکل گیلانی
فرنی فشکل گیلانی یک نوع فرنی کشدار و خوشمزه است که برای تهیه آن از برنج مرغوب شمالی همراه با شیر استفاده می گردد. این دسر خوشمزه گیلانی یا فرنی برنج کشدار طعم بسیار لذیذ و عطر فوق العاده ای دارد. برای درست کردن فرنی برنج کشدار شمالی ابتدا باید برنج را برای یک شب در آب بخیسانید. سپس آن را چند دور بشویید و همراه با 2 تا 3 قاشق گلاب در مخلوط کن بریزید.
دستگاه میکسر را روشن کنید و برنج را آنقدر میکس کنید تا حالت کشدار پیدا کند. سپس برنج میکس شده را در یک ظرف بریزید و آب را کم کم به آن اضافه کنید. آب و برنج را با هم مخلوط کنید تا کاملا با هم ترکیب شوند و ترکیبی شبیه دوغ درست گردد. برای مطالعه ادامه مراحل ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
15- فرنی ورمیشل
فرنی ورمیشل یک دسر اصالتا هندوستانی است که معمولا در ماه رمضان و عید فطر پخته و سرو می گردد. این دسر ماه رمضانی خوشمزه شباهت های زیادی به فرنی با آرد برنج خودمان دارد، با این تفاوت که در دستور پخت فرنی ورمیشل به جای آرد برنج یا نشاسته، از رشته های ورمیشل استفاده می گردد.
برای تهیه این مدل فرنی، یک تابه را روی حرارت بگذارید و روغن را به آن اضافه کنید. اجازه دهید روغن داغ گردد. سپس رشته های ورمیشل را به آن اضافه کنید و حرارت را پایین بیاورید. آغاز به تفت دادن ورمیشل در روغن کنید تا زمانی که رشته های ورمیشل سرخ شوند و به رنگ طلایی دربیایند. وقتی ورمیشل ها سرخ شدند، شیر را به آرامی به قابلمه اضافه کنید و حرارت را روی حالت میانه قرار دهید تا شیر، آغاز به جوشیدن کند. حرارت را کم کنید تا شیر بجوشد و غلیظ گردد. برای مطالعه ادامه آموزش مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
16- فرنی بستنی
فرنی با بستنی، یک دسر خوشمزه است که به خاطر بافت نرمی که دارد، معمولا مورد علاقه اغلب افراد است. ضمناً می توانید در طعم ها و رنگ های مختلف دسر فرنی بستنی را درست کنید. برای درست کردن دسر فرنی با بستنی، کافی است ابتدا فرنی را با آرد برنج یا مواد دیگر درست کنید و بعد بستنی را به آن اضافه کنید و در ظرف سرو یا قالب بریزید تا خودش را بگیرد. برای مطالعه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
17- فرنی در مایکروفر
درست کردن فرنی با مایکروفر، یکی از ساده ترین روش های درست کردن فرنی است. دسر فرنی در مایکروویو را می توانید با مواد مختلفی تهیه کنید. برای تهیه فرنی در مایکروفر به جای شعله گاز، در اول کار، برای اطمینان آرد برنج را الک کنید. اگر می خواهید آرد برنج، طعم خامی ندهد و فرنی آرد برنج شما، خوشمزه تر گردد، آرد را در یک تابه کوچک بریزید و روی حرارت، تفت دهید. تفت آرد برنج به مدت 2 تا 3 دقیقه کافی است.
لازم نیست حتما رنگ آرد برنج قهوه ای گردد. سپس آن از روی حرارت بردارید. شیر هم باید حتما پاستوریزه و هموژنیزه و سرد باشد. اگر از شیر محلی استفاده می کنید، ابتدا آن را به مدت 20 دقیقه بجوشانید و اجازه دهید سرد گردد. برای مطالعه ادامه مراحل ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
18- فرنی دو رنگ ساده و قالبی
فرنی دو رنگ را می توانید با رنگ های مختلف به صورت ساده و قالبی درست کنید. می توانید دو رنگ فرنی را قهوه ای (کاکائویی) و زرد (زعفرانی) انتخاب کنید یا فرنی سفید (ساده) و کاکائویی، یا فرنی زعفرانی و ساده بهره ببرید.
در این روش کافی است فرنی (به رنگ و با مواد دلخواه) را در دو رنگ مختلف درست کنید. سپس هر لایه فرنی را در قالب بریزید و اجازه دهید فرنی در یخچال ببندد و سفت گردد. برای مطالعه مراحل، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
19- فرنی توت فرنگی
فرنی توت فرنگی یکی از دسرهای خوش طعم و از انواع فرنی مجلسی است. تهیه این فرنی بسیار ساده، سریع و کم هزینه است. در فصل بهار و تابستان می توانید با استفاده از توت فرنگی های تازه از طعم عالی فرنی با توت فرنگی لذت ببرید. شما بعلاوه می توانید این دسر را به صورت قالبی در مجالس و مهمانی های خود سرو کنید.
اولین قدم در طرز تهیه فرنی توت فرنگی خارج کردن مواد یخچالی مثل شیر از یخچال 30 دقیقه قبل از آغاز به پخت فرنی است. این کار باعث می گردد تا مواد با محیط هم دما شده و هنگام پخت بهتر ترکیب شوند. بعلاوه حدود نیم ساعت قبل از پخت فرنی، باید بستنی را از فریزر خارج کنید تا بستنی نرم گردد.
برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.
سوالات متداول درباره طرز تهیه انواع فرنی ساده و مجلسی
در طرز تهیه فرنی ساده خانگی از چه آردی استفاده می گردد؟
برای تهیه فرنی می توانید هم از آرد گندم و هم از آرد برنج یا مخلوطی از هر دو آرد بهره ببرید. بعلاوه استفاده از نشاسته در طرز تهیه فرنی هم مرسوم است.
چطور بفهمیم که فرنی به غلظت کافی رسیده است؟
بهتر است غلظت فرنی مثل ماست روان باشد و سپس آن را از روی شعله گاز بردارید. برای اینکه بتوانید متوجه شوید فرنی شما آماده سرو و به غلظت مناسب رسیده است، با کفگیر یا قاشق روی آن خطی بکشید و اگر جای خط باقی ماند و سریع از بین نرفت، غلطت فرنی شما مناسب است .
در طرز تهیه فرنی ساده خانگی استفاده از شیر بهتر است یا آب؟
این موضوع کاملا به ذائقه شما بستگی دارد و موادی که در دسترس دارید. اما در حالت کلی استفاده از شیر، فرنی را مغذی تر می نماید. در صورتی هم که از آب بهره ببرید، رنگ فرنی شفاف تر خواهد شد .
منبع: افق کوروش