آموزش تزیین کیک با خامه مرحله به مرحله
به گزارش مجله آزات وب، برای همه کیک دوستان عزیز مبحث کاور کردن یا پوشش دادن کیک یکی از مباحثی هست که بعد از پخت یک کیک خوب و قابل قبول، برای ارائه دادن یک کار با کیفیت، درجه اهمیت بالایی داره و شاید برای تزئیین بسیاری از انواع کیک های خانگی روش هایی وجود داشته باشه تا نیازی به دقت و وسواس در تمیز کاور کردن کیک وجود نداشته باشه، اما از اونجایی که شیک و تمیز بودن پوشش کیک به خودی خود نوعی تزیین به حساب میاد و ما برای حرفه شدن در دنیا کیک پزی به اون نیازمندیم، یک پست اختصاصی برای تزیین و کاور کردن کیک رو ترتیب دادیم که امیدواریم نظر شما مخاطبان عزیز رو جلب کنه.
برای دیدن تزیین کیک با فوندانت به صورت مرحله به مرحله روی این لینک بزنید.
مواد لازم برای تزیین کیک خامه ای
- خامه قنادی
- استند یا گردان کیک
- پالت
- میوه و یا مغز آجیل دلخواه برای لایه ای کیک
- شکلات ذوب شده
- شکلات آماده
- ترافل
- توت فرنگی یا میوه مورد علاقه برای تزیین
مراحل تهیه کیک خامه ای
بهتره برای پوشش دادن کیک، کیک مورد نظرمون رو از یک روز قبل آماده کنیم. قبلاً در مورد کیک هایی که برای خامه کشی مناسب هستن آموزش هایی رو قرار داده بودیم. برای یادآوری به این مطلب و یا اینجا ببینید. بعد از پخت کیک و قرار دادن روی توری خنک کننده با توجه به ارتفاع کیک به دو یا سه قسمت مساوی تقسیمش می کنیم. پر واضحه که برش کیک رو به صورت افقی انجام میدیم. سعی کنین لایه های کیک نه خیلی نازک باشن که باعث پاره شدنش بشن و نه خیلی ضخیم که موقع میل کردنش حس خوشایندی نداشته باشیم و کیک خشک و گلوگیر باشه.
تر کردن لایه های میانی کیک خامه ای
دومین مرحله تر کردن لایه های کیک هست به این صورت که وقتی اولین لایه کیک رو روی صفحه (که معمولاً از انواع یکبار مصرفش استفاده میشه) یا استند مورد نظر قرارش دادیم با کمک یک برس که به آبمیوه، شیر کاکائو و یا شربت ساده آغشته اش کردیم روی کیک رو تر می کنیم. این کار باعث میشه که لایه های کیک مرطوب بشه و روطوبت خامه رو بعد از خامه کشی خیلی به خودش نگیره و همچنین کیکیمون طعم خیلی بهتری پیدا کنه. پس هر بار که یک لایه جدید رو روی کیک قرار میدیم این عمل رو تکرار می کنیم.
حالا مقداری مناسبی از خامه فرم گرفته که میتونید آماده تهیه کنید و قبلاً در موردش مفصلاً توضیح دادیم رو روی اولین لایه کیک می ریزیم. این کار رو هم با قیف و هم با پالت کیک می تونیم انجام بدیم که در صورت داشتن تجربه کافی، نتیجتاً فرق خیلی زیادی نخواهد داشت.
با کمک پالت صاف کردن کیک که با توجه به سایز کیکون انتخابش کردیم و همچنین با استند کیک یا پایه گردان شروع به پخش کردن و یکنواخت کردن خامه می کنیم. سعی می کنیم الت رو به صورت ثابت نگه داریم و هم زمان با دست دیگه گردان کیک رو بچرخونیم تا پالت پخش کردن کیک رو به صورت یکنواخت انجام بده و خامه های به یک اندازه روی سطح کیک پخش بشه.
استفاده از میوه ها و چیپس شکلات بین لایه های کیک خامه ای
وقتی از یکدست شدن خامه روی لایه اول کیک مطمئن شدیم، برای اینکه کیکمون مثل کیک های بازاری بشه، می تونیم از تکه های میوه هایی که با خامه طعم خیلی خوبی پیدا می کنند مثل موز یا اناناس و یا حتی توت فرنگی استفاده کنیم. همچنین می تونیم از تکه های شکلات یا چیپس های شکلاتی با طعم های مورد علاقمون و مغزهای آجیل هم استفاده کنیم.
کاور کردن کیک با خامه قنادی
حالا لایه بعدی کیک رو به صورتی که کاملاً روی لایه اول قرار بگیره و همه جای لایه اول رو بپوشونه قرار میدیم و مراحل قبل رو به ترتیب انجام میدیم تا به لایه آخر کیک و در واقع لایه رویی کیک برسیم. لایه آخر رو که روی کیک گذاشتیم با دستمون کمی روی کیک رو فشار میدیم تا همه طبقات کیک به هم فیکس بشن. حالا با کمک قیفی که از خامه پرش کردیم و یا با همون پالت دور تا دور کیک رو خامه کشی می کنیم به این ترتیب که سر قیف رو با قیچی جدا می کنیم و نوک قیف رو مماس با کیک قرار میدیم و با کمک دست دیگه مون گردون کیک رو می چرخونیم و همزمان قیف رو فشار میدیم تا خامه خارج بشه و با چرخش کیک دور تا دور کیک پوشیده بشه. همچنین می تونیم با برداشتن مقداری خامه به کمک پالت و کشیدن به دیواره های کیک همه جای کیک رو به خامه آغشته کنیم.
روش استفاده از پالت برای خامه کشی کیک
حالا با کمک پالت های کشیده که مخصوص کاور کردن کیک هستند و یا همون پالت معمولی کیک باید خامه ها رو یکدست کنیم یا اصطلاحاً کیک رو آستر کشی کنیم. به این صورت که با یک دست پالت رو با زاویه ای تقریباً 45 درجه به کیک مماس می کنیم و با دست دیگمون گردون کیک رو میچرخونیم. اینکار باعث میشه تا خامه به صورت یکنواخت دور تا دور کیک پخش بشه. حالا به همون صورتی که دور کیک رو خامه کشی کردیم سطح رویی کیک رو با خامه می پوشونیم.
وقتی احساس کردیم خامه ها پخش شده و خامه اضافی به پالت آغشته نشده نگاه می کنیم به دیواره کیک تا جای خالی باقی نمونده باشه که به خامه آغشته نشده باشه در غیر این صورت باز هم از خامه بر میداریم و کیک جاهای خالی و یا جاهایی که فرو رفتگی داره رو پر می کنیم. اینقدر این کار رو تکرار می کنیم تا کیک کاملاً کاور بشه و البته به صورت یکنواخت و صاف دور تا دور کیک پوشیده بشه.
چون قرار هست این کیک تزئین داشته باشه نیازی نیست خیلی وسواس به خرج بدیم و خیلی صاف و صیقلی کنیم ولی اگر از دسته تزئین هایی داشتیم که قرار باشه دیواره های کیک مشخص باشه باید با وسواس و دقت بیشتری این مرحیه رو انجام بدیم تا کیک شیک و تمیزی داشته باشیم. برای بهتر شدن آستر کشی میتونیم این کار رو در دو دفعه با فاصله انجام بدیم یعنی ابتدا آسترکشی اولیه رو انجام میدیم و بعد کیک رو یکی دو ساعت داخل یخچال استراحت میدیم و بعد مجدداً با مقدار کمی خامه همین مراحل رو تکرار می کنیم. برای اینکه سطح خامه خیلی تمیز در باید میتونیم بعد از اینکه سطحش رو تا حدودی صاف کردیم، پالت رو داخل مقداری آب گرم فرو ببریم و بعد با دستمال آشپزخانه خشک کنیم و روی سطح خامه کشی شده بکشیم تا کاملاً صاف و بدون حفره بشه.
برای صاف کردن لبه های بالایی کیک با کمک قسمت تیز پالت، به صورت مورب خامه های اضافی رو به سمت داخل کیک می کشیم تا خامه های اضافی به پالت بچسبه و از کیک جدا بشهو این عمل رو لونقدر تکرار می کنیم تا لبه های کیک هم صاف و تمیز در بیاد.
تزیین کیک با شکلات مذاب
حالا کیک استر کشی شده رو برای استراحت و منسجم شدن خامه ها داخل یخچال قرار میدیم و تو این مدت کار رو با مراحل تزئین کیک ادامه میدیم. تزئین هر کیک میتونه فقط و فقط با ذوق و سلیقه شخصی هر کسی انجام بشه و با توجه به مواد و لوازمی که توی خونه داریم این کار رو ادامه بدیم و حتما لازم نیست تا یک تزیین پیچیده و ر دردسر انجام بدیم. مثلاً در اینجا من کارم رو با تمپر کردن مقداری شکلات و رقیق کردنش با کمی خامه انجام دادم و بعد از خنک شدن کیک، شکلات رو داخل قیف ریختم و به فاصله یکی دو سانتی لبه های بالایی کیک شکلات روان رو روی سطح کیک ریختم. شکلات گرم با برخورد به سطح کیک در نیمه راه شره کردن از روی کیک خنک میشن و در نیمه راه منسجم خواهند شد و به این ترتیب کیک ما رو جذاب تر می کنن.
همچنین در ادامه با استفاده از مابقی خامه فرم گرفته ای که داشتم، خامه رو داخل قیفی که سرش رو ماسوره شکوفه 6 پر قرار داده بودم ریختم و دو تا دور روی کیک رو به شکل رز پایپ کردم. مراحل رز زدن با خامه رو در این لینک ببینید.
حالا با ترافل هایی که می تونیم خودمون درستشون کرده باشیم و یا اینکه از شکلات های آماده استفاده کنیم و روی شکوفه قرارشون بدیم.
در ادامه توت فرنگی ها رو از وسط دو نیم کردم و باز با شکلاتی که تمپر کردم، روی اون رو با رفت و برگشت قیفی که از شکلات ذوب شده پر کردم تزئین کردم و حاشیه میانی کیک رو با استفاده از توت فرنگی ها پر کردم.
و نهایتاً قسمت مرکزی کیک رو با چیپس های شکلاتی قهوه ای و صورتی پر کردم و به این صورت تزئین کیک رو به انتها رسوندم. قطعاً این تزئین ساده میتونه فقط پیشنهاد و ایده باشه برای ایده های بی شماری که برای تزئین یک کیک میتونه به حساب بیاد. مثل همه کارها و آموش ها بهترین راه برای دریافت نتیجه دلخواه و راضی کننده فقط و فقط تمرین و ممارست برای انجام اون کار هست. پس اگر برای اولین بار خواستین کیکی رو که توی خونه می پزین تزئین کنین توقع یک کیک بی نقص و عالی رو از خودتون نداشته باشین و این رو به خودتون اطمینان بدین که در دفعات بعدی حتماً و حتماً نتیجه بهتری خواهید گرفت!
منبع: مجله الکترونیک دونفره