طرز تهیه شکلات آجیلی در منزل؛ ویژه شب یلدا

به گزارش مجله آزات وب، خبرنگارانـ شکلات و شیرینی از جمله تنقلات خوشمزه و محبوبی هستند که همیشه در تمامی مجالس و مهمانی ها در شکل ها، رنگ ها و طعم های متفاوت و مجذوب کننده حضور دارند. شکلات آجیلی نوعی شیرینی شکلاتی است که با مغزیجاتی مانند گردو، بادام و پسته تهیه می گردد و به همین علت بسیار مغذی است.

طرز تهیه شکلات آجیلی در منزل؛ ویژه شب یلدا

به گزارش خبرنگاران، این شکلات زیبا و خوشمزه برای پذیرایی در شب یلدا بسیار مناسب است؛ زیرا یکی از مشهورترین و سنتی ترین تنقلات این شب، آجیل و مغز های خوارکی است. اگر دوست دارید خودتان در منزل یک شکلات خوشمزه، مقوی و بدون مواد افزودنی مضر را تهیه کنید، دست به کار شوید و در ادامه این مطلب با آموزش شکلات آجیلی همراه با ارائه نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این شکلات همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه شکلات آجیلی

شکلات تلخ: 200 گرم

شیر عسلی: یک چهارم پیمانه

عسل: یک چهارم پیمانه

کره: 60 گرم

بیسکوییت پودر شده: 250 گرم

پودر دارچین: نصف قاشق چای خوری

گردوی خرد شده: نصف پیمانه

خلال پسته: نصف پیمانه

پرک بادام (یا خلال بادام): نصف پیمانه

نکات مربوط به مواد اولیه

1 ـ نکات مربوط به شیر عسلی

شیر عسلی یا شیر غلیظ همان شیر گاو است که مقداری از آب آن گرفته می گردد و به آن شکر اضافه می نمایند. شیر عسلی ماده ای غلیظ و شیرین است که به صورت کنسروی در بازار موجود است و ماندگاری بالایی دارد. از این شیر برای تهیه انواع دسرها، بستنی ها و کیک و شیرینی استفاده می گردد. شما می توانید در منزل و با روشی آسان شیر عسلی را تهیه کنید:

طرز تهیه شیر عسلی در منزل

2 پیمانه شیر را همراه با دو سوم پیمانه شکر داخل یک ماهی تابه گود و نچسب بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا شکر کاملا در شیر حل گردد. بعد از اینکه شکر حل شد، دیگر هم نزنید و صبر کنید تا شیر جوش بیاید. وقتی شیر جوش آمد، حرارت اجاق گاز را روی کمترین حالت تنظیم کنید و هر چند دقیقه یک بار شیر را هم بزنید تا ته نگیرد و به غلظت برسد. توجه داشته باشید که حرارت باید آنقدر کم باشد که شیر قل نزند، در غیر این صورت شیرعسلی شما ته می گیرد. تقریبا 40 دقیقه زمان میبرد تا شیر عسلی شما به غلظت برسد و آماده مصرف گردد. بعد از اینکه شیر عسلی آماده شد، آن را کنار بگذارید تا کاملا خنک گردد؛ سپس داخل شیشه خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

2 ـ نکات مربوط به شکلات تخته ای

اگر ذائقه شما شیرینی پسند است، می توانید برای تهیه این شیرینی از شکلات تخته ای شیرین بهره ببرید و اگر به شیرینی علاقه ای ندارید، از آنجا که مواد اولیه این شیرینی دارای عسل و شیر عسلی است، می توانید از شکلات تخته ای تلخ و کم شیرین بهره ببرید.

3 ـ نکات مربوط به بیسکوییت

بیسکوئیت پتی پور ازجمله محصولاتی است که برای تهیه انواع دسر و چیز کیک از آن استفاده می گردد و به دو صورت وانیلی و کاکائویی در بازار موجود است. برای تهیه این دسر می توانید به جای بیسکوییت پتی پور از بیسکوئیت مادر و یا هر نوع بیسکوییت ساده و وانیلی دیگر بهره ببرید.

طرز تهیه شکلات آجیلی

1 ـ برای آغاز کار ابتدا شیر عسلی را همراه با عسل، کره و شکلات تخته ای داخل یک قابلمه مناسب بریزید و آن را روی حرارت کم اجاق گاز بگذارید تا کره و شکلات کم کم آب شوند و مواد با هم یکدست شوند.

2 ـ در مرحله بعد قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید و پودر دارچین را همراه با بیسکوییت پودر شده و گردوی خرد شده به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا با هم یکدست شوند.

3 ـ یک قالب مستطیل 20 در 20 را انتخاب کنید. کف قالب را چرب کنید و مایه آماده را داخل قالب بریزید و کاملا پهن کنید، حالا روی مواد را پرک بادام و خلال پسته بپاشید و قالب را به مدت یک تا دو ساعت داخل یخچال بگذارید تا شکلات خودش را بگیرد و سفت گردد. بعد از این مدت زمان قالب را از یخچال خارج کنید و شکلات را به میزان و شکل دلخواه برش بزنید و داخل ظرف سرو بچینید، نوش جان.

نکته

برای تهیه این شکلات می توانید از هر نوع مغزیجات و آجیلی که در دسترس دارید، بهره ببرید.

منبع: فرارو
انتشار: 22 آذر 1401 بروزرسانی: 22 آذر 1401 گردآورنده: azatweb.ir شناسه مطلب: 2294

به "طرز تهیه شکلات آجیلی در منزل؛ ویژه شب یلدا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شکلات آجیلی در منزل؛ ویژه شب یلدا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید